RETSEPT

Jogurtimarinaad kanale

Koostisosad:
700g kanaliha
130g maitsestamata jogurtit
Suur peotäis värsket tüümiani
2-3 keskmist küüslauguküünt
1-2 tl sidrunimahla
sool, pipar
Valmistamine:
Haki tüümian ja puhasta küüslauguküüned. Vajuta küüslauguküüned kergelt lamedamaks nii, et nende ääred mureneksid katki. Pane kaussi jogurt, küüslauguküüned, tüümian, maitseained ja sidrunimahl ning sega. Maitse ja vajadusel lisa soola, pipart või tüümiani – valmista marinaad pigem tugeva maitsega, siis jääb liha parem.
Sega kanaliha marinaadi sisse nii, et kõik tükid saaksid marinaadiga kaetud. Tõsta kauss külmikusse seisma vähemalt kaheks tunniks või üleöö.
Marineeritud liha tõsta grillile ning küpseta kuni kana on pealt krõbe ja seest läbi küpsenud. Serveeri värske salatiga.
Koostisosad:
700g kanaliha
130g maitsestamata jogurtit
Suur peotäis värsket tüümiani
2-3 keskmist küüslauguküünt
1-2 tl sidrunimahla
sool, pipar
Valmistamine:
Haki tüümian ja puhasta küüslauguküüned. Vajuta küüslauguküüned kergelt lamedamaks nii, et nende ääred mureneksid katki. Pane kaussi jogurt, küüslauguküüned, tüümian, maitseained ja sidrunimahl ning sega. Maitse ja vajadusel lisa soola, pipart või tüümiani – valmista marinaad pigem tugeva maitsega, siis jääb liha parem.
Sega kanaliha marinaadi sisse nii, et kõik tükid saaksid marinaadiga kaetud. Tõsta kauss külmikusse seisma vähemalt kaheks tunniks või üleöö.
Marineeritud liha tõsta grillile ning küpseta kuni kana on pealt krõbe ja seest läbi küpsenud. Serveeri värske salatiga.
Autor: Paula Toomel
Foto: Viljar Särekanno
Balti Jaama Turg. 5157211