RETSEPT

Maasika-sidrunitort Jaga

Kõigi suvekookide kuninganna on teadagi kihiline vahukoorekreemiga maasikatort! Meie versioonis on ka veidi särtsakat sidrunikreemi, mis sobib magusate maasikatega nii hästi. Ja nüüd kähku maasikate järele!

Koostisosad(8-10 lõiku):
Tordipõhi:
4 muna (M)
1,5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Sidrunikreem:
1 dl sidrunist pressitud mahla
1 sl riivitud sidrunikoort
3 munakollast
1 dl suhkrut
50 g võid tükikestena

Toorjuustu-vahukoorekreem:
400 ml vahukoort
300 g toasooja toorjuustu
5 sl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut

Niisutav vahekiht:
300 g maasikaid
4 sl suhkrut

Kaunistuseks: maasikaid piparmündilehti

Valmistamine:
Tordipõhi. Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sõelu vahu peale jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sega kaabitsaga hästi õrnalt vahtu alt üles tõstes kuivained tainasse. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga kokku. Vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures u pool tundi. Proovi küpsust puutikuga - küpsenud põhjast tuleb ta puhtalt välja. Lase tordipõhjal täielikult jahtuda ja lõika seejärel kolmeks kihiks.
Sidrunikreem.Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni. Vali kauss, mis mahub kastrulisse niimoodi, et põhi ei puuduta vett.  Klopi munakollased vispliga kausis lahti. Lisa suhkur, sidrunimahl ja -koor. Kuumuta pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb. Ära keeda, hoia segu keemise piiril. Kannatust! Paksenemiseks kulub u 5 minutit. Lõpuks lisa tükikestena külm või, lase segades võil kreemis sulada ja ühtlaseks seguneda.  Lase kreemil täielikult jahtuda, külmkapis seistes ta pakseneb veelgi.
Toorjuustu-vahukoorekreem. Vahusta kõik kreemi ained koos üsna tugevaks vahuseks kreemiks.
Niisutavaks vahekihiks vajuta maasikad suhkruga katki. 
Lao tort kokku. Jaota mõttes nii sidrunikreem kui toorjuustu-vahukoorekreem ja niisutav vahekiht kolmeks. Tõsta alumise tordikihi peale purustatud maasikaid, sidrunikreemi (määri õhukese kihina laiali) ja toorjuustu-vahukoorekreemi. Tõsta peale keskmine põhjakiht ja sellele jälle purustatud maasikad, sidrunikreemi ja toorjuustu-vahukoorekreemi. Tõsta sellele pealmine kiht ja jälle kreemid. Kaunista tort maasikate ja piparmündilehtedega. Kaunistuseks võib kasutada ka söödavaid õisi või muud meelepärast.


Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover

Vaata lisaks