RETSEPT

Salat röstitud kõrvitsa, kruupide ja fetaga Jaga

kolmele
Salat on kerge ja värske vaheldus tummistele hautistele ja rasvastele talvetoitudele. Seda, et kõht täis ei saa, pole aga vaja karta - kruubid, ahjukõrvits ja feta on piisavalt toekad, et rahuldada ka suuremat isu. Külma aja salat oma parimal moel!
Koostisosad:
80 g (1 dl) odrakruupe
vett kruupide leotamiseks ja lisaks 3 dl keetmiseks
250 g kõrvitsat, koorest ja seemnetest puhastatud
2 sl oliiviõli kõrvitsa röstimiseks + lisaks salatile niristamiseks
näpuotsaga tšillihelbeid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
paar peotäit rukolalehti
granaatõunaseemned poolest granaatõunast
100 g feta juustu
soola, musta pipart
Valmistamine:
Pane kruubid tunnikeseks külma veega kaetult likku ja loputa seejärel sõelal. Pane leotatud kruubid koos 3 dl vee ja vähekese soolaga potti ning keeda madalal kuumusel 30 minutit, kuni vesi on kruupidesse imendunud. Lase jahtuda.
Kruupide keetmise ajal tükelda kõrvits. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota sellele kõrvitsatükid ühe kihina. Nirista peale õli. Maitsesta soola, musta pipra, tšillihelveste ja vürtsköömnetega. Sega kergelt läbi, et kõrvitsatükid oleksid kenasti õlised ja maitseainetega koos. Rösti 200 kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda.
Laota vaagnale rukolalehed. Tõsta neile kruubid ja kõrvitsatükid. Puista peale granaatõunaseemned ja tükeldatud feta. Nirista salatile veidi head oliiviõli. Soovi korral jahvata veskist veel värsket paar keerdu musta pipart.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover