RETSEPT

Juustuga üleküpstatud lillkapsas Jaga

Suviselt delikaatse ja hõrgu maitsega lillkapsas vajab vähe. Üks võimalus on teda soolvees keeta ja siis suvavõiga süüa, aga väga maitsev jääb ka juustuga üleküpsetatud lillkapsas. Samamoodi on vaja vaid paari lihtsat koostisosa, aga tulemus jääb selline, et viib keele alla.

Kahele

1 lillkapsapea, õisikutena

3-4 hakitud küüslauguküünt

Oliiviõli

Veidi sidrunimahla

1 dl riivitud parmesani

Soola ja pipart

Tõsta õisikuteks eraldatud lillkapsas ahjuvormi või ahjuplaadile. Lisa ka hakitud küüslauk. Nirista üle oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ja sega käte vahel läbi. Tõsta 200 kraadisesse ahju ca 20 minutiks. Sega kord-kaks küpsemise ajal lillkapsast. Tõsta siis ahjust välja ja piserda sidrunimahlaga ning puista peale riivitud juust. Tõsta veel ahju ning küpseta veel umbes kümme minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne.

Fotod ja retsept: Tuuli Mathisen