GALERII / Lõkkekala

Kala küpsetamine Jaga

1.   Valmistage ette lõkkease ja süüdake lõke vähemalt 15-20 minutit enne küpsetamist, et lõke saavutaks õige temperatuuri ja piisavalt kõrge leegi. 

2. Asetage hoidik lõkkealuse külge ning lükake ettevalmistatud kalaga laud pesasse. Seadke lõhelaud sobiva küpsetusnurga alla ja fikseerige asend liblikmutritega. Küpsetusnurk on optimaalne, kui lähim leek ulatub kalast ca 15 cm kaugusele.

3. Vajadusel saate küpsetamise ajal kaldenurka täpselt ja liigsete pingutusteta muuta. Soovituslik on nurga reguleerimiseks kasutada kuumakindlaid kindaid. Kuumuse kontrollimiseks peaksite suutma kätt kala ja lõkke vahel hoida 7-10 sekundit.

4. Lõhe valmistamiseks kulub 45-60 minutit, sõltuvalt temperatuurist ja filee paksusest. Aegajalt lisage vastavalt vajadusele lõkkesse puid. Eriti hästi sobib kala küpsetamiseks lepp.

5. Kala on valmis, kui pealispind on mõnusalt krõbe, toon on ühtlaselt tuhm ning liha tuleb lihtsalt naha küljest lahti.

Head isu!