Suvise peolaua ideed

Suvi on aeg, kus inimesed soovivad puhata ja mitte kulutada liialt pikki tunde pliidi ees askeldades.

Oleme sulle abiks ning toome välja mõned lihtsamad suvised ideed. Garanteerime, et külaliste maitsemeeled on koju minnes seitsmendas taevas.

Suvist pidu korraldades on suurimad ootused panustatud kindlasti ilmale. Üks mõnus soe suveõhtu on ideaalne aeg sõpradega kokku saamiseks. Alustuseks on hea pakkuda mõnda värskendavat jooki, näiteks alkoholivaba kokteili.


Marjane alkoholivaba kokteil

  • Õuna-ja jõhvikamahlast valmistatud Öun Drinks limonaad

  • Külmutatud marjad, soovi korral lisaks ka jääkuubikud

  • Kaunistuseks rosmariini oksad


Pilkupüüdev erkpunane kokteil lisab sünnipäevalauale juurde särtsu ja värvi. Kergelt hapukas kokteil sobib nii limonaadi armastajatele, kui ka neile, kes seda muidu ei tarbi. Kuna Öun Drinks limonaadid on pigem kuivemad ja hapukad, siis ei pea muretsema liigse magususe pärast.

Kokteili valmistamiseks lisa suurde anumasse külmutatud marjad ja soovi korral jää. Vala peale Öun Drinks limonaad ning sega kergelt, et marjad saaksid anda limonaadile maitset. Kaunista tüümiani okstega. Võid lasta inimestel ka ise enda kokteilid valmis segada, selle jaoks pane lauale kaussidega erinevad marjad, jääd ja erinevad limonaadid, mille vahel nad saavad valida. Nii saab iga külaline endale täpselt soovipärase kokteili valmistada.


Suvise peolaua ideed


Grill

Üldjuhul ei puudu üheltki suviselt peolaualt šašlõkk või grillliha. Küsimus on aga selles, mida pakkuda liha kõrvale?

Söögilauale lisab veel rohkem ilu värskelt grillitud köögiviljad ja kastmed.

Pole olemas köögivilja, millest ei saaks valmistada maitsvat grillrooga. Lisaks sellele, et grillitud köögiviljad on maitsvad, näevad köögivilja vardad ka väga šikid välja.


Köögivilju grillides pea meeles:

  • Köögiviljatükid peavad olema lihast suuremad, kuna köögivilja küpsetusaeg on lühem

  • Et toit varda külge kinni ei jääks, määri vardaid eelnevalt toiduõliga

  • Küpsetamise vältel pritsi või pintselda toidupala aeg-ajalt kas õli või marinaadivedelikuga


Mõned ideed, milliseid köögivilju grillida:

  • Baklažaan - enne grillimist veidi soolata, et maitset esile tuua.. Samuti aitab eelnev soolaga maitsestamine ära hoida vilja loomulikku mõrkjat maitset.

  • Tomat - suurepärane lisand õhtustel grillipidudel, võib küpsetada nii vardas kui ka restil. Samuti põhitoidu lisandina näiteks fooliumis.

  • Paprika - küpsetamisel on vaja julget ja fantaasiarohket pealehakkamist, hästi sobivad kokku paprika, sibulasektorid, poolpehmeks keedetud kartulid. Paprikat grillides peaks paprika koor täitsa kõrbema minema, peale seda aseta paprika taldrikule ja pane peale kauss, et auru kinni hoida. Peale 15 minutit saad lihtsalt koore eemaldada ja sees on mõnusalt magus paprika.

  • Suvikõrvits - midagi paremat kui üks lõkkel või söel valmistatud suvikõrvits on raske ette kujutada. Suvikõrvitsaga koos võib grillida šampinjone.

  • Peet - on grillituna väga maitsev. Pese väiksemat sorti peedid, võimaluse korral jäta alles pisut lehti. Maitsesta peedid vähese soolaga, keera fooliumisse ja grilli.

  • Apelsin - grillimiseks lõika see 1,5-2 cm paksusteks viiludeks. Tekkinud rattaid kuumuta pisut mõlemalt poolt ja serveeri jäätisega.

  • Banaan - fantastiline magustoit. Serveeri koos vaniljejäätisega!


Puuviljadest võid veel grillida õunu, pirne, apelsine, ananassi, aprikoose, nektariine jms. Enne grillimist võid määrida puuvilju näiteks Santa Maria BBQ ananassiglasuurkastmega või mõne teise magusama kastmega, et veelgi maitset esile tuua.


Lõpetuseks lisa köögiviljadele katteks ka riivituid kõvemaid juuste või erinevaid sinihallitusjuuste. Inspiratsiooni võid otsida Juustukuningatest.


Suvise peolaua ideed


Grilli kõrvale on alati hea mõte pakkuda üht mõnusat suvist värskendavat salatit.

Meie valikuks on arbuusisalat feta ja rucolaga. Magus arbuus ja soolane fetajuust ei pruugi esmapilgul tunduda just kõige tavapärasema paarina, kuid proovides seda siis oleme kindlad, et enne suve möödumist sellest salatist lahti ei ütle.


Antud salati koostisosad on lihtsad ja kergesti kättesaadavad.

  • Pool arbuusi

  • Pakk fetajuustu (Fitaki)

  • Oliiviõli

  • Must pipar

  • Basiilik

  • Rucola

Valmistamiseks lõika arbuus suupärasteks ampsudeks, laota vaagnale või vala kaussi. Arbuusi peale aseta fetakuubikud, peale jahavata värsket musta pipart. Seejärel nirista peale oliiviõli ning lõpetauseks lisa enda maitse järgi basiilikut ning rucolat.

See salat on suurepärane jahutaja sooja suveilmaga. Imeliselt sobib antud salati kõrvale ka mõnusalt krõbe baguette ning värskendav jook.

Kui on aga soov pakkuda külalistel klassikalist kartulisalatit siis laia valiku maitsvaid salateid leiad Astri Köögist.


Suvise peolaua ideed


Kindlasti üheks kõige oodatumaks hetkeks on magustoit!

Vii läbi kiire ja lihtne kokandustund ja valmista Pavlova koos külalistega.

Sul on suurepärane võimalus valmistada see nii suure koogina, kui ka pisikeste kookidena, kus igal külalisel on võimalus enda maitsemeele järgi lisada värskeid marju.

Pavlova puhul soovitame kasutada valmiskujul ostetud beseekoogi põhjasid või teha eelnevalt besee ise valmis, kuid kuna tegemist on pikaajalise ja keerulise protsessiga, siis on poest ostmine lihtsam ja kindlam variant. Pavlova jaoks saad kreemi juba varem valmistada ja külmkappi õiget hetke ootama jätta.


Mida vajad kreemi jaoks:

  • 2 dl 35% vahukoor (Alma)

  • 200 g maitsestamata kohupiimakreem (Alma)

  • 1 tl vanilliekstrakti või 3 sl suhkrut


Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliekstraktiga ühtlaseks. Soovi korral lisa juurde erinevaid maitseid, et enda Pavlova veelgi erilisemaks muuta. Hoidu liigselt hapudest maitsetest, sest need võivad kreemiga reageerida ja muuta selle tükiliseks. Määri Pavlova põhjad kohupiimakreemiga ja anna külalistele ette erinevad kausid marjade ja puuviljadega ning lase külaliste inspiratsioonil lennata!


Suvise peolaua ideed


Head isu ja häid emotsioone!


Retseptides kasutatud koostisosad on saadaval Astri Grupi keskuste kõikides toidupoodides.

Huvitavat lugemist