RETSEPT

Maasikatort jogurtibiskviidiga Jaga

Tihti piisab vaid magusatest kodumaistest maasikatest ja magusalauale polegi midagi juurde vaja. Siiski tahame vahel midagi enamat ja uhkemat, mis paneks külalistel silmad särama ja maitsemeeled elama. Pehme ja õhuline maasikatort on just selline, millest ei suuda ükski külaline ära öelda!
Koostisosad:
Biskviit:
4 muna
130 g suhkrut
60 ml õli
100 g maitsestamata jogurtit
135 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl mooniseemneid
Kreem:
250 g mascarpone toorjuustu
200 g kohupiima
100 ml vahukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 ml maasikapüreed
2,5 tl želatiini
Niisutuseks:
200 ml apelsinimahla
Katteks:
150 g mascarpone toorjuustu
50 ml vahukoort
50 ml maasikapüreed
1 spl suhkrut
200 g värskeid maasikaid
Valmistamine:
Eralda munavalged -munakollastest. Munakollaste kaussi lisa õli, mooniseemned ja jogurt ning vispelda läbi. Teises kausis sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu jahusegu munakollasesegule. Lisa pool munavalgevahust ja sega ettevaalikult läbi. Seejärel lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega kõik läbi. Vala biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (umbes 18 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Jahtunud biskviit lõika kolmeks kihiks.
Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, kohupiim, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks kreemiks. Lisa maasikapüree ja vahusta veelkord läbi. Paisuta želatiini külmas vees 5 minutit ja sulata siis vesivannil. Lase mõni minut jahtuda ja vala siis želatiinisegu peene nirena kreemi sisse. Samal ajal vahusta kreemi nõrgal kiirusel.
Tõsta esimene biskviidikiht küpsetuspaberiga vooderdatud vormi tagasi ja niisuta soojendatud apelsinimahlaga. Määri peale 1/3 kreemist ja aseta peale mõned maasikatükid. Tee samamoodi ka kahe järgneva kihiga (viimasele kihile jäta maasikatükid lisamata) ja tõsta siis vorm 3-4 tunniks külmkappi.
Lõpetuseks vahusta omavahel mascarpone, vahukoor, maasikapüree ja suhkur. Kata koogi küljed ning vajadusel ka pealispind kreemiga. Kaunista maasikatega!