RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: forellisteik maasika-naadisalsaga Jaga

Forellisteik laenab roheliselt sibulalt mekki nii maitsestumisel, kui mõnusat suitsust nooti grillikuumuses. Ära kipu kala grillil liiga ruttu umber pöörama – see läheb palju lihtsamalt, kui külg on piisavat kuuma saanud. Hea grillilabidas on aga abiks igal juhul. Naat võib umbrohuskeptikule siin võõras tunduda, kuid meenutab maitselt veidi sellerit ja sobib hästi salsakomponentide maitseid ühendama. Proovi kindlasti. Toekad steigid on head ka jagamiseks, eriti siis, kui laual on veel toitu, mida süüa sooviks. 

Kahele kuni neljale :

  • 2 Peetri Lõheäri toekat forellisteiki (ca 400g tk) 
  • 1 rohelise sibula vars 
  • 1 sl laimimahla 
  • 2 sl õli 
  • Veidi soola 

Salsa: 

  • 1 rohelise sibula vars 
  • 2 väikest kurki 
  • 10 maasikat 
  • Suur peotäis naadilehti koos vartega 
  • 1 laimi mahl 
  • Väike näpuotsatäis tšillihelbeid (soovi korral) 
  • Soola, pipart 

Haki sibulavars ja sega laimimahla, õli ja vähese soolaga. Määri steigid saadud seguga kokku ja jäta maitsestuma. Salsa valmistamiseks haki kurk ja maasikad väikesteks kuubikuteks ning sibul ja naat võimalikult peeneks. Sega kõik kokku ja maitsesta laimimahla, tšilli ja soola-pipraga. Sea valmis grill ja hõõru grillrest kergelt õliga. Kui saad kätt hoida grilli tasapinnast 10 cm kaugusel  5 sekundi jooksul, tõsta steigid grillile ja kata grill võimalusel kaanega. Küpseta kummaltki poolt 3-4 minutit. Kui kala on parajalt valmis, tuleb ta ise lihtsalt grillrestilt lahti. Kui söed rasva toimel süttima kipuvad, kasuta veepritsi. Lase steikidel enne serveerimist fooliumi all u 8 minutit puhata – selle aja jooksul järelküpseb kala veelgi. Serveeri koos salsaga. 

 Retsept: Britt Paju

Vaata lisaks