RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: Sinepine lõhe tartar Jaga

Imelihtne ja kõigile jõukohane lõhe tartar toob välja värske lõhe parimad omadused. Kuna kala läheb siia roa sisse toorena, siis peaks see olema eeskujulikult värske ja parima kvaliteediga. Kui tahad kala värskuses veendunud olla, eelista kindlasti Peetri Lõheäri lõhet, mis on saadaolevatest valikutest parima kvaliteedi ja puhtaima maitsega. Siis võid kindel olla, et tartar saab just selline, mis sööjate seas ovatsioone tekitab. Selline roog sobib hästi ka pidulauale.
4-le
250 g lõhefileed, nahata
1-2 sl laimimahla
1 sl mahedat sinepit
Veidi oliiviõli
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Värsket tilli, hakituna
Serveerimiseks: röstitud saia, marineeritud minikurke, sibularattaid jm meelepärast.
Puhasta lõhe ja tükelda siis väikesteks kuubikuteks. Sega lõhe laimimahla, sinepi, õli, soola, pipra ja hakitud tilliga. Jäta vähemalt tunniks maitsestuma. Serveerides paku juurde krõbedaks röstitud saia, marineeritud kurke, sibularattaid ja muud meelepärast.
Vaata lisaks