RETSEPT

Praetud meritint Jaga

neljale


Kiirustage, kalasõbrad - on tindihooaeg! Seda ei tasu maha magada, sest meritint on võrratult maitsev kalake. Kurgilõhnalised hõbedased uimelised on saadaval vaid kevadeti, kui nad tulevad Pärnu lahte kudema. Kes praegu võimaluse maha magab, peab järgmist kevadet ootama!


Meritint on nii hõrgu maitsega, et oleks patt seda tugevate maitseainetega varjutada. Sutsuke soola, krõbedaks paneeringuks natuke jahu, pannilt läbi ja kalagurmee on valmis!


Koostisosad:

1 kg värsket meritinti

1-2 tl soola

u 1 dl rukkijahu

praadimiseks õli


Valmistamine:

Puhasta kalad: lõika pea ära, tõmba noaga kõhuserv lahti ja eemalda sisikond. Kui kalal on sees mari (sageli on), siis selle võid sisse jätta ja koos kalaga ära praadida. Teise võimalusena kogu kõigist kalakestest mari eraldi kaussi ja prae see lõpuks pannil pätsina läbi, saad suurepärase hõrgutise. Puista suuremale taldrikule rukkijahu ja maitsesta see soolaga.  Kuumuta pannil õli. Pöörita kalu rukkijahus, nii et nad on igast küljest jahused. Prae pannil kuldseks, selleks kulub ligikaudu 5 minutit ühelt, 5 teiselt poolt. Keskmise suurusega pannil praadides saad 3 pannitäit kalu. 


Naudi kohe krõbedana. Kõrvale sobib värske till, keedetud kartul, must leib, tartar-kaste, tilli- või karulaugupesto.

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover