RETSEPT

Seafilee ja värske kartuli vardad ürdikastmega Jaga

6 varrast

Suvised grillvardad, mis sobivad ideaalselt jaanipäevaks. Siin saavad kokku kaks eestlaste lemmikut - sealiha ja kartul - ja seda ülimaitsval moel!

Koostisosad:
12 väiksemat keedetud värsket kartulit
500 g sea sisefileed
2 punast sibulat
1 punane paprika
1 tl suitsupaprikat
soola, musta pipart
oliiviõli varraste pintseldamiseks

Ürdikaste:
punt koriandrit
punt peterselli
2 küüslauguküünt
1 jalapeno vm roheline tšillikaun
3-4 sl oliiviõli
poolest laimist pressitud mahl
soola

Valmistamine:
Lõika seafilee u 2x2 cm tükkideks. Lõika punane sibul pikuti sektoriteks, need omakorda keskelt pooleks. Tükeda ka paprika. Lüki seafilee vaheldumisi keedetud värskete kartulite, sibula- ja paprikatükkidega varrastele. Pintselda õliga, puista peale soola, musta pipart ja suitsupaprikat. Grilli keskmiselt kuumal grillil vardaid vahepeal keerates kokku umbes 20 minutit, kuni liha on küps ja pehme. Pintselda vahepeal õliga.
Kastmeks purusta kõik koostisosad blenderis või köögikombainis. Kui kaste tundub liiga paks, lisa veel sortsuke õli. Soola lisa maitse järgi. Paku kastet varraste kõrvale.

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover

.