RETSEPT

Suverullid Jaga

kuuele

Suverullid on ideaalne snäkk peolauale. Nende valmistamine on vahva seltskondlik tegevus, kus kõik saavad kaasa lüüa - pane vaid koostisained valmis ja rullima! 
Soovi korral võib rullidesse keerata ka tofutükke, krevette, pardi-, kana- või veiseliha ribasid ja muud meelepärast.

Koostisosad:
14 riisipaberit
50 g kuumas vees pehmendatud peenikesi riisi- või mungoa nuudleid
2 porgandit
pool pikka kurki
idandeid
salatilehti
värsket koriandrit
kastmeks magusat tšillikastet (proovi eestimaist “Peipsi pipra” kastet)

Valmistamine:
Haki porgand ja kurk peenikesteks tikkudeks. Pane kõik vajalik lauale valmis: võta riisipaberid pakendist välja, tõsta nõrutatud nuudlid kaussi, rebi mõned salatilehed väiksemateks tükkideks, säti väikestesse kuhilatesse porgandi- ja kurgitikud, idandid ning koriander.  Säti lauale ka lai anum käesoojast veidi soojema veega, mis on piisavalt suur, et sellesse mahuks terve riisipaber.
Kasta riisipaber üleni sooja vette. Tõsta paber välja ja raputa üleliigne vesi maha. Laota riisipaber ilusasti sirgelt, ilma kortsudeta enda ette lõikelauale. Lao riisipaberi endapoolsesse külge keskele kevadrullide sisu. Pane alumiseks kihiks salatilehed, nende peale tõsta veidi nuudleid, kurk, porgand, idandid ja koriander.  Pane täidist umbes paari sõrme jämeduselt, hoidu liialdamast, muidu ei ole valminud kevadrulli mugav süüa. 
Alusta kokkurullimist nii, et tõstad endapoolse paberi osa täidise peale, seejärel suru tihedalt ümber täidise. Oluline on, et riisipaber oleks täidise ümber rullitud üsna tihedalt, siis on seda hiljem mugav süüa. Tõsta riisipaberi ääred ka sissepoole, täidise peale ja keera rull lõpuni kinni.
Serveeri kohe koos kastmega. Kastmeteks sobivad hästi magus tšillikaste, sojakaste või terav maapähklikaste.

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover
.