RETSEPT

Kabatšoki ikra ehk krehvtine suvikõrvitsasalat Jaga

See suvikõrvitsast tehtud salat on saanud lausa kohustuslikuks igal suvikõrvitsahooajal. Mõnusalt krehvtine suutäis, mida hea vahel ka sõpradele kingituseks viia. Maitseb reeglina kõigile köögiviljasõpradele ja lisaks saab sinna ära kasutada sügisest saagist erinevaid vilju. Tomatipasta leiad taas Keskturult, kus turuhoones lahtisena müüakse head tummise kontsentreeritud maitsega tomatipastat, mis on selle hoidise puhul võtmerollis maitsete kokkusulatajana.

Kogus: ca 3 liitrit

3 kg suvikõrvitsaid, riivituna

300-500 g tomatipastat

2 dl suhkrut

1-1,5 dl õli mina panin vähem

2 sl soola

5-6 tšillipipra kauna, hakituna

2 küüslaugupead, riivituna või hakituna

Tilli ja/või peterselli, hakituna

1 sl 30%-list äädikat

1 tl jahvatatud musta pipart.

Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit, siis lisa tomatipasta, küüslauk, sool, suhkur, õli, hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda vaiksel tulel ca 20-30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa veel soola-suhkrut-haput. Kalla steriliseeritud purkidesse ning kaaneta. Säilita jahedas.