RETSEPT

Karamelli-juustukook mustikatega Jaga

12 lõiku

Mustikaaja superstaar! Karamell ja mustikad sobivad siin kreemises juustukoogis imeliselt hästi kokku. Salajase koostisosana mängib koogis oma väikest, kuid olulist rolli banaan. 

Põhi:
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
noaotsaga soola
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
400 g toasooja toorjuustu
3 toasooja muna
2 x topsi (a 190 g) karamell-kondenspiima
2-3 dl mustikaid, lisaks koogi peale
1 banaan
1 sl tärklist

Valmistamine:
Põhja jaoks hõõru toasoe pehme või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa sool, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Kata u 23 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta tainas sisse ja määri ühtlaselt laiali. Küpseta põhja 200-kraadises kuumuses 10 minutit, tõsta ahjust välja ja alanda ahju kuumus 165 kraadini.
Katteks mikserda toasoe toorjuust veidi õhulisemaks, seejärel lisa edasi mikserdades ükshaaval vahustades munad. Nüüd sega hulka 300 g karamell-kondenspiima. Sega eraldi kausis mustikad õrnalt tärklisega, lisa kreemile.
Viiluta banaan ja lao tükid ühtlaselt põhjale. Kalla ettevatlikult peale kreem. Küpseta 165 kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni kook on hüübinud, aga keskelt veel veidi võdiseb. Lase enne söömist täielikult jahtuda, kõige parem, kui kook saab üleöö külmkapis seista. Katteks sulata mikros või väikeses potikeses pliidil ülejäänud karamell-kondenspiim (u 100 g) vedelamaks. Nirista koogile, kaunista mustikatega. 
Pool tundi enne söömist võta kook külmast välja.


Retsept ja pilt: Mari-Liis Ilover

Keskturg. 58848014