RETSEPT

Soojendav astelpaju-apelsinijook Jaga

neljale

Kaunivärviline ja vitamiinirikas jook maitseb imehästi ja soojendavalt, boonusena aitab ta tugevdada organismi vastupanuvõimet viirustele.

Koostisosad:

1 apelsin

200 g külmutatud astelpajumarju

paarisentimeetrine jupp ingverit

5 dl vett

1 dl suhkrut

1 kaneelipulk

7 nelgitera

Valmistamine:

Pese apelsin hästi hoolikalt puhtaks. Lõika neljaks (koorida ei ole tarvis). Viiluta ingver. Tõsta astelpajumarjad, apelsinitükid ja ingver potti. Lisa vesi, suhkur, kaneelipulk ja nelgiterad. Keeda 5 min. Tõsta kuumalt pliidilt ja lase kaane all veel 10 minutit tõmmata. Vala jook läbi sõela. Eemalda sõelalt kaneelikoor ja nelgiterad. Vajuta astepajumarju ja apelsinitükke tugevalt vastu sõela. et joogisse eralduks võimalikult palju mahla. Astelpajumarjade seemned-kestad ja apelsinitükid jäävad sõelale, need viska ära. Joo kohe kuumalt või hiljem jahtunult.

Pilt ja retsept: Mari-Liis Ilover