Kogus: kuus varrast
Koostisosad:
250 g grillimiseks sobivat juustu (nt Halloumi või praejuust)
250 g kirsstomateid
1 sibul
1 väike suvikõrvits
Basiilikuõli:
1,5 dl basiilikulehti (kokkusurutult)
1 küüslauguküüs
1 dl oliiviõli
soola, musta pipart
Valmistamine:
Tükelda juust kuubikuteks. Lõika sibul pikuti pooleks, seejärel poolikud omakorda sektoriteks. Tõmba suvikõrvitsast juurviljakoorijaga laastud. Need saad hiljem varrastele kokku voltida. Soovi korral võid lõigata suvikõrvitsa hoopis kuubikuteks. Lüki aedviljad ja juust vaheldumisi varrastele. Grilli vardaid vahepeal keerates kokku umbes 10 minutit.
Basiilikuõli tegemiseks tõsta basiilikulehed, küüslauguküüs, oliiviõli ja suts soola ning veidi musta pipart blenderisse ja purusta. Võid seda teha ka saumikseriga. Pintselda valmis varrastele basiilikuõli ja kui tarvis, lisa veidi soola. Basiilikuõli tuleb rohkem, kui selle toidu juures tarvis läheb. Hoia seda purgikesega külmkapis ja kasuta näiteks salatikastmena.
Autor ja pildid: Mari-Liis Ilover