3 väikest purki
Tomatite hiilgeajal tasub kindlasti teha ise ahjus kuivatatud tomateid. Nad ei jää nii kuivad ja tihked, kui poe päikesekuivatatud tomatid, ent tulemus on sellegipolest imemaitsev! Sel moel tehtud tomatid on võrratud niisamagi näksimiseks, näiteks koos krõbeda saia ja hea veiniga. Hoidiseks tehes aga tõsta koos küüslauguküünte ja ürtidega purki ja valada üle oliiviõliga. Selline purgike on igati sobiv ka külakostiks kaasa võtmiseks või kingituseks. Kontrolli vaid, et tomatid oleksid kenasti kaitsva õlikihi all. Hoia külmkapis.
Koostisosad:
500 g kirsstomateid
2-3 küüslauguküünt
musta pipart
tüümiani-, rosmariini- või puneoksakesi
1 sl oliiviõli
lisaks 200 ml oliiviõli purki valamiseks
Valmistamine:
Lõika tomatid pooleks ja laota lõikepool ülal küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puhasta ja viiluta küüslauk. Laota küüned tomatite sekka. Puista sekka ürdioksi. Maitsesta musta pipraga ja nirista tomatitele veidi oliiviõli. Nad ei pea selles kindlasti mitte ujuma, ent tilgake võiks sattuda igale tomatile. Rösti 95 kraadi juures 4 tundi. Ava vahepeal paar korda ahjuuks, et liigne niiskus saaks väljuda.
Lase jahtuda. Kui sul enne oli ahjuplaaditäis värskeid tomateid, siis nüüd on neist mahuliselt alles umbes pool.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover