Nii värskendav ja mahlane, tõeline suvejook! Mokteili sobib pakkuda nii pidulikumal juhul kui valmistada klaasitäis endale laisaks suviseks pärastlõunaks, et võrkkiiges unistamise kõrvale midagi head limpsida oleks.
Koostisosad (4-5 klaasitäit) :
3 aprikoosi
10 maasikat (200 g)
10 suurt piparmündilehte
3 sl laimimahla
4 sl suhkrut
külma mullivett
jääd, piparmünti
kaunistuseks laimiviile ja piparmünti
Valmistamine:
Eemalda aprikoosidelt kivid. Purusta köögikombainis või blenderis pulse-režiimiga aprikoosid, maasikad ja piparmündilehed. Kasutada võib ka saumikserit. Ära päris püreeks tee, väiksemad tükid võivad sisse jääda. Vala koos tekkinud vedelikuga kaussi. Lisa laimimahl ja suhkur, sega läbi ja lase pool tundi maitsestuda, kuni suhkur on sulanud. Sega veel kord läbi. Tõsta klaasi jääd. Vala sisse maitsestunud aprikoosi-maasikasegu (umbes 1/3 klaasist). Vala peale külma mullivett, kaunista jook laimilõikude ja piparmündioksakesega.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover