kolmele
Soolaka juustu ja magus arbuusi kooslus on võrratu. Õhukesed prosciutto viilud aitavad veelgi maitseelamuse kaasa, aga kui sa ei soovi liha süüa, jäta lihtsalt välja. Ürdivärske basiilikukaste sobib siia kui valatult.
Kvaliteetset Kreeka halloumit leiad turu juustulettidelt, Parma sink lase viilutata Eugenio’s juures. Ja arbuusivalik on turul laiemast laiem! Turumüüjad pakuvad hea meelega maitsta, nii ei ole vaja osta “põrsast kotis”.
Koostisosad:
200 g halloumi juustu
3 sektorit arbuusist
50 g prosciutto sinki (parim on lasta otse letis viilutada Parma sinki)
Kaste:
potike basiilikut
2 sl piparmündilehti
1 dl oliiviõli
paar sl vett
1 sl sidrunimahla
näpuotsaga suhkrut
veidike soola ja musta pipart
Valmistamine:
Lõika halloumi meelepärasteks tükkideks. Aja grill kuumaks ja grilli juust mõlemalt poolt triibuliseks nii, et kuumus käib juustust läbi. Eemalda arbuusilt koor ja tükelda arbuusi viljaliha.
Valmista kaste. Selleks purusta basiilik ja piparmünt, oliiviõli, vesi ja sidrunimahl saumikseriga või blenderis kastmeks. Maitsesta veidikese soola, musta pipra ja mõne tera suhkruga.
Tõsta vaagnale arbuusitükid ja grillitud juust. Laota sekka ka prosciutto viilud. Nirista peale kastet.
P.S. Grilli puudumisel prae juust pannil.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover