RETSEPT

Kaneeline juustukook mandariini ja granaatõunaga Jaga

12 lõiku

Talveaega imeliselt hästi sobiv kaneelist vürtsi saanud juustukook. Mahlased mandariinid ja rubiinidena säravad granaatõunaseemned teevad koogi kergeks ja värskeks. Värskemast värskeid ja magusaid mandariine ning mahlast pakatavaid granaatõunu leidub turul praegu rikkalikult. 


Koostisosad:

Põhi:
140 g piparkooke
70 g võid
Täidis:
400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
130 g hapukoort
100 g suhkrut
3 muna (M)
1 tl kaneeli
1 sl tärklist
Kate:
1,5 dl mandariinimahla (pressi see tsitruspressiga mandariinidest)
2 želatiinilehte
1 mandariin
1 granaatõunast seemned


Valmistamine:

Purusta piparkoogid peeneks puruks. Sulata või. Sega piparkoogipuru sulavõi hulka. Kata 20 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vajuta puru ühtlase kihina tihedasti põhjale. Täidiseks vispelda kokku toasoe toorjuust, hapukoor ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, sega iga lisamise järel. Lõpuks sega hulka kaneel ja tärklis. Vala täidis põhjale. Küpseta kooki 160 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni täidis on tahkunud, aga võdiseb veel veidi. Lase täielikult jahtuda.Enne katte tegemist vaata, kas kook on jahtudes vormi seintest eemale tõmbunud. Kui jah, vajuta kätega kergelt servasid nii, et nad on jälle vormi vastas. Muidu valgub tarretisekate koogi ja vormi vahele. Pressi mandariinidest 1,5 dl mahla välja. Olenevalt mandariinide suurusest ja mahlasusest läheb selleks tarvis umbes 6 mandariini. Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Tõsta želatiinilehed potti, lisa teelusikatäis vett ja sulata želatiin kuumutades ja pidevalt segades. Vala sulanud želatiin mandariinimahla hulka. Lao ühe mandariini sektorid koogile. Puista koogile ka granaatõunaseemned. Vala mandariinimahl nende peale. Tõsta kook külmkappi umbes kolmeks tunniks tarduma. 


Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover