RETSEPT

Anname kilule uue kuue ehk kilutempura köögiviljadega Jaga

Retsept annab eestlase toidulaua klassikale - kilule uue kuue. Proovi kindlasti järele!

Kogus: kahele-kolmele

Vaja läheb:

u 300 g värsket kilu

pool punast paprikat

pool porgandit

jupp kõrvitsat või suvikõrvitsat

Tempuratainas:

75 g tempurajahu (leiad toidupoe aasia riiulilt)

u 75 ml jääkülma mullivett

700 ml rapsi- või päevalilleõli frittimiseks

Dipikaste:

3 sl majoneesi

1,5 sl sriracha kastet (leiad toidupoe aasia riiulilt)

lisaks hakitud murulauku

Puhasta kilud: lõika ära pea ja eemalda sisikond. Lõika paprikast, porgandist ja kõrvitsast kangid, umbes sama pikad, kui kilud.

Vala tempurajahu kaussi. Lisa joana külm mullivesi, pidevalt segades. Tainas peab olema paksu keefiri sarnane.

Kuumuta vokkpannil või potis õli. Temperatuuri kontrollimiseks tilguta õlisse veidi tainast. Tainatükike peaks tõusma kohe särisedes pinnale - see on märk, et õli on piisavalt kuum. Esmalt küpseta köögiviljad. Kasta nad ükshaaval tempuratainasse ja seejärel õlisse praadima. Friti maksimaalselt 5 aedviljatükki korraga. Tõsta köögipaberile nõrguma. Nüüd friti kilud. Kasta nad ükshaaval tainasse ja seejärel õlisse, maksimaalselt 4 kilu korraga. Kilud on küpsed paari minutiga.

Dipikastmeks sega majonees ja sriracha kaste, lisa hakitud murulauku.