RETSEPT

Kilutempura köögiviljadega

Toidublogija Mari-Liis Ilover on kalanädala auks koostanud 3 retsepti, mis toovad staarina välja just kala ja mereannid. Kolmas retsept annab eestlase toidulaua klassikale - kilule uue kuue. Proovi kindlasti järele!
Kogus: kahele-kolmele
Vaja läheb:
u 300 g värsket kilu
pool punast paprikat
pool porgandit
jupp kõrvitsat või suvikõrvitsat
Tempuratainas:
75 g tempurajahu (leiad toidupoe aasia riiulilt)
u 75 ml jääkülma mullivett
700 ml rapsi- või päevalilleõli frittimiseks
Dipikaste:
3 sl majoneesi
1,5 sl sriracha kastet (leiad toidupoe aasia riiulilt)
lisaks hakitud murulauku
Puhasta kilud: lõika ära pea ja eemalda sisikond. Lõika paprikast, porgandist ja kõrvitsast kangid, umbes sama pikad, kui kilud.
Vala tempurajahu kaussi. Lisa joana külm mullivesi, pidevalt segades. Tainas peab olema paksu keefiri sarnane.
Kuumuta vokkpannil või potis õli. Temperatuuri kontrollimiseks tilguta õlisse veidi tainast. Tainatükike peaks tõusma kohe särisedes pinnale - see on märk, et õli on piisavalt kuum. Esmalt küpseta köögiviljad. Kasta nad ükshaaval tempuratainasse ja seejärel õlisse praadima. Friti maksimaalselt 5 aedviljatükki korraga. Tõsta köögipaberile nõrguma. Nüüd friti kilud. Kasta nad ükshaaval tainasse ja seejärel õlisse, maksimaalselt 4 kilu korraga. Kilud on küpsed paari minutiga.
Dipikastmeks sega majonees ja sriracha kaste, lisa hakitud murulauku.
Balti Jaama Turg. 5157211