RETSEPT

Kõrvitsa-Gnocchi’d pruunistatud või ja salveiga Jaga

  • 200 g jahu
  • 150 g kõrvitsapüreed
  • 1 muna
  • 0,5 tl soola
  • 80 g võid
  • Salveilehti
  • Parmesani
  • Sidunimahla

Sega jahu, kõrvitsapüree, sool ja muna ühtlaseks massiks. Sõtku mass ühtlaseks taignapalliks. Vajadusel lisa jahu, kui taigen on liialt kleepuv. Pane 10 minutiks külmkappi seisma. Lõika taigen neljaks ja rulli igast tükist pöidlajämedused vorstikesed. Lõika 2 cm tükid ja soovi korral pressi taignale kahvliga muster peale. Raputa gnocchidele jahu, et nad kokku ei kleepuks ning keeda soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit kuni gnocchid on veepinnale tõusnud. Samal ajal kuumuta pannil keskmisel kuumusel või kuni see hakkab mullitama. Või peaks muutuma pruunikaks ja lõhnama pähkliliselt. Lisa salveilehed ja keedetud gnocchid. Kuumuta 1 minut. Serveeri oma maitse järgi parmesani ja sidrunimahlaga.