u 1,5 liitrit
Kõrvitsad magusaks moosiks! Mõnus apelsinivärske ja ingverivürtsikas moos sobib täiuslikult hommikusele röstsaiale, aga ka pannkookidega. Niisamuti on hea seda määrida erinevate kookide vahele.
Koostisosad:
1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1,5 dl vett
2 apelsini
500 g moosisuhkrut
2-2,5 sl peenelt riivitud ingverijuurt
Valmistamine:
Pane kõrvitsatükid koos veega potti, aja keema ja lase kaane all vaiksel tulel podiseda umbes 30 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme ja kergesti lagunev. Tõsta pott tulelt ja püreesta kõrvits saumikseriga täiesti ühtlaseks massiks.
Pressi hoolikalt pestud apelsinidest välja mahl, riivi koor. Tõsta pott uuesti tulele, lisa moosisuhkur, ingver, apelsinimahl ja -koor. Keeda veel 10 minutit. Selles staadiumis võib tekkida vahtu, see eemalda lusika või vahukulbiga. Tõsta moos kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta. Külmkapis tardub ta paksemaks.
NB! Steriilselt kaanetatud purke võib hoida toatemperatuuril. Siis on moos vedelam. Külmkapis aga tardub hoidis marmelaadiks.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover