RETSEPT

Krõbedad kalmaarirõngad Jaga

neljale


Ise tehtud kalmaarirõngad?! Jaa, selles pole ju midagi keerulist - lõika kalmaarituubid rõngasteks, paneeri ja prae! Kõrvale veel särtsakat Sriracha-majoneesi ja ülimaitsev street food-stiilis eine ongi laual. 


Koostisosad:

4 kalmaarituubi (u 400 g)

piima leotamiseks

2 muna

1,5 dl nisujahu

4 dl panko riivsaia

veidi Cayenne'i pipart või tšillit

soola, pipart

u 3 dl frittimiseks sobivat õli (näit rapsiõli, maapähkliõli, päevalilleõli)

Sriracha-majo:

2 dl majoneesi

u 3 sl Sriracha kastet

1 sl sidruni- või laimimahla (soovi korral)

veidi soola


Valmistamine: 

Lõika kalmaarituubid u 1 cm laiusteks rõngasteks. Kata piimaga ja lase 30-60 minutit seista. See muudab kalmaariliha õrnemaks ja maitsvamaks. 

Klopi munad madalamas kausis või supitaldrikus lahti. Vala ühele taldrikule soola, pipra ja Cayenne'i pipra või tšilliga segatud jahu, teisele panko. Võta kalmaarirõngad piima seest välja ja kasta ükshaaval kõigepealt jahusse, siis munasse, siis pankosse. Paneeri kõik kalmaarirõngad ära ja hakka järjest frittima.

Kuumuta suurel sügaval pannil õli. Õli on parajalt kuum, kui sellesse visatud saitükike ei vaju põhja, vaid hakkab õli pinnal mõnusasti särisema. Friti kalmaarirõngaid 5-6 kaupa korraga. Et õli ei kata rõngaid üleni, keera nad vahepeal ümber. Aega kulub üsna vähe, kokku ühele pannitäiele mitte enam kui paar minutit.  Tõsta kalmaarirõngad köögipaberile liigsest rasvast nõrguma. 

Kastmeks sega majonees Srirachaga ja maitsesta vähekese soolaga. Kui tahad, võid lisada kastmele veidike sidruni- või laimimahla.


Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover

Balti Jaama Turg. 5157211