Meelepärast hapusaia, baguetti, ciabattat või sepikut
3 virsikut
30 g vedelat mett
30 g võid + ekstra saiale määrimiseks
100 g pehmet kitsejuustu
80 g toorjuustu
1/3 tl cayenne’i pipart
Serveerimiseks tüümiani
Valmistamine:
Määri saia viilud mõlemalt poolt võiga ja grilli kummaltki poolt kuldseks.
Sulata või ja mesi ning sega hulka cayenne’i pipar. Lisa sektoriteks lõigatud virsikud ning sega läbi. Grilli virsikuid kummaltki poolt, samal ajal pintseldades neid mee-või seguga.
Vispelda või mikserda toorjuust ja kitsejuust kohevaks. Määri kreem krõbedatele saiadele, lisa küpsed virsikud, soovi korral nirista peale veel mett ja serveeri värske tüümianiga.
Kitsejuustukreemi-virsiku krõbedikud sobivad hästi nii järelroaks, eelroaks, suupisteks, suvisele peolauale kui ka lihtsalt põnevaks vahelduseks.
Retsepti autor: @miaspiration