RETSEPT

Küpsisekräsupea mustikatega Jaga

12 lõiku

Küpsisetort uuel kujul! Tükeldatud küpsised, vahukoore-hapukoorekreem ja meie oma metsamustikad kohtuvad nostalgilise maitsega küpsisetordis, mis tuletab vägagi meelde kräsupead. Parim maius taasiseseisvumispäeva tähistamiseks! Kui ei ole soovi Vana Tallinna likööri  kasutada, asenda see kohviga.
Mustikaid leidub turulettidel küllaga ja  lillemüüjatelt saab kauneid rukkililli. šokolaadiküpsised ja piimašokolaadi saad haarata turul asuvast Kalevi poekesest.

2 pakki Kalevi šokolaadiküpsiseid 
300 ml 35% koort
250 g hapukoort
2 sl Vana Tallinna likööri
3 želatiinilehte 
2 dl mustikaid
glasuur: 0,7 dl 35% koort, 70 g piimašokolaadi, rukkilille õisi

Vooderda 20 cm suurusega lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. 
Haki küpsised noaga jämedalt tükkideks. Tükid võivad olla vabakujulised, umbes 1 cm küljemõõduga.  Vahusta koor üsna tugevaks vahuks. Sega hulka hapukoor. Leota želatiinilehti külma veega kaetult 10 minutit. Kuumuta potikeses Vana Tallinn. Pigista pehmenenud želatiinilehed käe vahel kuivemaks ja lahusta segades kuumas likööris. Lase segul hetk jahtuda ja siis nirista kreemi hulka, samal ajal hoolikalt segades. Sega lõpuks kreemiga ka küpsisetükid. Vala segu vormi ja tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. 
Valmista glasuur. Selleks pane potti koor ja tükeldatud piimašokolaad. Kuumuta segades, kuni šokolaaditükid on kuumas koores sulanud. Tõsta pliidilt ära ja lase 10 minutit jahtuda. Nirista koogile. Tõsta veel tunnikeseks külmkappi, et glasuur saaks taheneda. Enne söömist kaunista kook mustikate ja rukkilille õitega.