RETSEPT

Leivapuru-kohupiimakook mustikatega

Koostisosad:
600g rukkileiba
80g kookospalmisuhkrut
70g võid
900g maitsestamata kohupiimapastat
3 muna
½ tl kaneeli
140g agaavisiirupit
150g mustikaid
Valmistamine:
Lõika leib kuubikuteks ja rösti ahjus 160 kraadi juures umbes 45 minutit või kuni leivakuubikud on kõvad ja kuivad. Aegajalt röstimise ajal sega. Tõsta kuivad leivakuubikud köögikombaini ja purusta seni, kuni neist moodustub ühtlane puru. Lisa kookospalmisuhkur ja sulatatud või ning sega hoolikalt läbi. Tõsta 6 spl leivapuru kõrvale väikesesse kaussi – sellega saab koogi kõige lõpus pealt kaunistada.
Pane ahi sooja 180 kraadi peale. Täidise valmistamiseks sega kokku kohupiimapasta, munad, kaneel ja agaavisiirup. Pese mustikad. Vooderda 26 cm ümar koogivorm küpsetuspaberiga ning tõsta sinna koogi kihid. Esmalt suru alumiseks kihiks leivapuru vormi põhja, siis kalla peale kohupiimast valmistatud täidis ning kõige peale pane mustikad. Vajuta mustikad õrnalt näpuga kohupiimasegu sisse. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures 40 minutit. Seejärel võta kook välja ning jäta jahtuma vähemalt 20 minutiks.
Enne serveerimist puista jahtunud koogile kõrvale tõstetud leivapuru.
Autor: Paula Toomel
Foto: Viljar Särekanno
Balti Jaama Turg. 5157211