8 tk
Rõõmusta oma kalleid imeheade maiustustega! Mesimagusad, armastusega küpsetatud šokolaadikoogikesed on peale saanud mõnusalt arooniahõngulise kreemi. Kõik selle teevad veelgi maitsvamaks kodumaistest marjadest marjakrõpsud.
Koostisosad:
100 g nisujahu
4 sl mõru kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
3 muna
160 g hapukoort
150 g sulatatud võid
200 g vedelapoolset mett
Katteks:
1 sl mett
200 ml vahukoort (Pajumäe talu)
150 g maitsestamata toorjuustu (Pajumäe talu)
u 2 sl arooniajahu (Polli)
kaunistuseks marjakrõpse (Taarapõllu talu)
Valmistamine:
Sega kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sutsuke soola. Teises kausis vispelda kokku lahtiklopitud munad, hapukoor, veidi jahtunud sulavõi ja mesi. Vala sekka kuivained ja sega hoolikaltläbi. Sega nii palju, et tainas on ühtlane, liigne segamine pole vajalik.
Vala tainas väikestesse keeksi- või muffinivormidesse. Küpseta kooke 200 kraadi juures u 20 minutit. Lase jahtuda, võta vormidest välja . Vahusta koor, toorjuust ja mesi kreemiks. Puista peale arooniajahu ja mikserda veel paar keerdu. Kui soovid, võid arooniajahu lisada rohkemgi. Nii tuleb kreemile veel tugevam arooniamekk ja intensiivsem värv. Kata koogid kreemiga ja kaunista sõrmede vahel pudendatud marjakrõpsudega.
Mahedaid piimatooteid ja marjakrõpse saab osta Balti Jaama Turul Biomarketist, kvaliteetset kakaopulbrit Umami poekesest ja Polli aiandusuuringute keskuses tehtud arooniajahu Härjapea talupoest. Mett pakuvad paljud müüjad, vali vaid sobivaim välja!
Retsept ja pildid : Mari-Liis Ilover