Koostisosad:
• u 1,2 kg lihaveise sabatükke
• 3 sl õli
• 3 porgandit
• 2 sellerivart
• 3 sibulat
• 3 küüslauguküünt
• pool pudelit punast veini
• 400 g purustatud tomateid
• 200 ml veisepuljongit
• paar oksa rosmariini
• 1 sl suhkrut
• 6-7 musta pipra tera
• 400 g gnocchi’t
Valmistamine:
Kuumuta paksupõhjalise haudepoti põhjas õli. Lisa veisesaba tükid ja pruunista need korralikult igast küljest. Maitsesta soolaga. Tükelda porgandid ja sellerivarred. Lõika sibulad poolringideks, vajuta küüslauguküüned noa küljega lamedaks. Tõsta kõik juurikad patta ja sega lihaga läbi. Lisa paar rosmariinioksa ja pipraterad. Vala hulka punane vein, tomatid (koos vedelikuga) ja veisepuljong. Lisa ka suhkur. Lase lahtise kaanega keema tõusta ja keeda minuti jagu, et alkohol aurustuks. Kata pada kaanega ja hauta madalal kuumusel 3 tundi. Seejärel lisa gnocchi, jälgi et kõik pallikesed oleksid vedelikuga kaetud. Lase haududa veel 10 minutit. Naudi pada hästi kuumalt koos krõbedakoorelise saiaga. Kui sul on basiilkulehti, puista neid ka pajale enne söömist. Ja kui rooga jääb üle, siis pole hullu- järgmisel päeval on ta veelgi maitsvam!