12 lõiku
Sõna otseses mõttes suussulav mandline õunakook on täiuslik sügisese nädalavahetuse küpsetusprojekt. Mandlist mekki annab nii mandlijahu (saab Umami müügikioskist), martsipan (leiad turult “Kalevi” kommipoest) ja mandlilaastud. Letid on praegu õuntest lookas, vali sobivad ja pista kook ahju!
Koostisosad:
125 g pehmet võid
100 g suhkrut
2 muna
50 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g peeneks jahvatatud mandleid või mandlijahu
näpuotsaga soola
4 keskmist õuna, u 400 g
80 g külmkapikülma martsipani
30 g mandlilaaste
tuhksuhkrut
Valmistamine:
Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga.
Mikserda pehme või suhkruga kreemiks. Lisa edasi mikserdades ükshaaval munad. Edasi tegutse käsitsi segades või võimalikult madalal mikseri kiirusel. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber, mandlijahu ja veidike soola. Puhasta ja tükelda õunad. Lao koogile. Riivi külm martsipan (külmalt on lihtsam riivida) jämeda riiviga ja sega õunte vahele. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kui mandlilaastud hakkavad lõpuosas liiga pruuniks tõmbuma, kata kook fooliumiga. Lase enne söömist jahtuda ja raputa enne söömist peale tuhksuhkrut.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover