ÜRITUS

Parim talutoit 2019 Jaga

19.06.2019 13:00
Konkurss „Parim talutoit“ tuleb taas! Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab juba neljandat korda parima talutoidu konkurssi, mille eesmärk on tõsta esile kohalikku talutoitu ja tunnustada talunike tööd.
2019. aasta parim talutoit selgitatakse välja kaheksas erinevas kategoorias:
• Parim piimatoode
• Parim juust
• Parim pagaritoode
• Parim lihatoode
• Parim maius
• Parim tervisetoode
• Parim jook
• Parim lisand
Kaheksa kategooria võitjate hulgast selgitatakse välja ka konkursi üldvõitja, kes pälvib konkursi peaauhinna*.
11 liikmest koosnev hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 19. juunil Tallinnas Balti Jaama Turu demoköögis. Samal päeval kuulutatakse välja ka kõikide kategooriate võitjad. 2019. aasta parim talutoit avalikustatakse 13. juulil Ida-Virumaal Eesti Kaevandusmuuseumis toimuval XXVIII üle-eestilisel talupäeval. Hindamiskomisjoni kuuluvad toidublogijad, tunnustatud kokad, ajakirjanikud, ministeeriumi esindajad ja turunduseksperdid. Žürii esinaine on rahvusvaheliselt tunnustatud tippkokk Angelica Udeküll restoranist Wicca. Lisaks toimub talulaat ja kogu päeva juhib Erki Sarapuu.
Parima talutoidu valimine on osa Talupidajate Keskliidu märgikampaaniast „Ehtne talutoit“, mille eesmärgiks on teadvustada ja tunnustada talutoodete kasulikkust ning mitmekesisust. Parimat talutoitu valitakse neljandat aastat järjest: eelmisel, 2018. aastal sai selle tiitli Männiku lambapiimajogurt. 2017. aasta parim talutoit oli Andre Juustufarmi juust GRAND OLD, 2016. aastal võttis võidu Paljumäe talu mahekeefir.