Koostisosad:
100 g võid
100 g valget šokolaadi
500 g kohupiima
100 g hapukoort
200 g kuivatatud puuvilju
50 g pähkleid või mandleid
1 sidruni riivitud koor
2 tl vaniljesuhkrut või -ekstrakti
200 ml 35% koort
3 sl tuhksuhkrut
kaunistuseks kuivatatud puuvilju, pähkleid, lihavõttekomme vms
Valmistamine:
Sulata või ja šokolaad. Lase jahtuda. Mikserda kohupiim ja hapukoor läbi, sega hulka jahtunud või ja šokolaad. Haki vajadusel kuivatatud puuviljad väiksemaks, haki ka pähklid või mandlid. Lisa kohupiimasegule. Lisa ka riivitud sidrunikoor. Sega läbi. Lõpuks vahusta koor tuhksuhkruga üsna tugevaks vahuks. Sega kohupiimasegu hulka.
Vooderda pasha vorm niiske marliga. Vala kohupiimasegu vormi, kata ka pealt marliga. Tõsta vorm tagurpidi kaussi või sügavamat sorti taldrikule. Jäta külmkappi üleöö nõrguma ja tahenema. Kui püramiidikujulist pashavormi pole, saab seda teha ka muul viisil, nõrutades magustoitu kas kohvifiltris, sõelal või hoopistükkis auguga lillepotis.
Järgmisel päeval eemalda pasha vormist ja kaunista.
Sellest kogusest jagub üheks suureks või kaheks väiksemaks pashaks.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover