RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: Nuudlid vürtsika küüslaugukastme ja krevettidega Jaga

Kui teil on kõik koostisosad kodus olemas, on selle retsepti kõige keerulisem asi krevettide puhastamine. Ja ülejäänu - kõik on segatud ja isetehtud kiirtoit valmis. Ja krevette võib alati juurde lisada!

Retsept neljale:

500 g tooreid tiigerkrevette Peetri Lõheäri

200 g riisinuudleid

200 g brokkolit

1 porgand

3 rohelise sibula vart

3 küüslauguküünt

1 spl riivitud ingverit

6 spl sojakastet

2 spl riisiäädikat

1 spl tšillikastet

1 tl seesamiõli

2 spl pehmet pruuni suhkrut 

pradimiseks õli  (nt maapähklivõi)

Serveeri seesamiseemnete, tšilliviilude, hakitud rohelise sibula ja kaunite võrsete või idudega

Pigista küüslauguküüned läbi küüslaugupressi või riivi ning sega riivitud ingveri, suhkru, äädika, sojakastme, sriracha ja seesamiõliga.Brokkoli lõika väiksemateks õisikuteks ja porgand ka õhukesteks ribadeks.Viiluta rohelise sibula põhi.Puhasta krevetid. Vala riisinuudlitele kuum vesi ja lase umbes 4 minutit või vastavalt pakendi juhistele pehmeneda. Kuumuta pannil õli ja lisa sibul, spargelkapsas ja porgand, sega kõrgel kuumusel mõni minut, kuni köögiviljad on kergelt pehmed. Lisa kaste ja krevetid ning küpseta minut või kuni krevetid on roosad, kuid kergelt läbipaistvad. Lisa kurnatud nuudlid, maitsesta vajadusel soola ja pipraga, sega kõik kokku ja laota taldrikutele. Serveeri sojakastmega ning soovi korral lisa tšilliviile, hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid ja idandeid.


Retsept: Britt Paju

Vaata lisaks