RETSEPT

Piparkoogi-kaneelirullid Jaga

PIPARKOOGI-KANEELIRULLID:

1 pakk pärmitaigent

2 sl piparkoogimaitseainet 100g toasooja võid

1 dl suhkrut

1 muna rullide pintseldamiseks

Sega kokku toasoe või, piparkoogimaitseaine ja suhkur. Rulli taigen 0,5mm paksuseks ning määri täidisega ning keera rulli. Lõika umbes 3cm paksused kettad ning aseta võiga määritud ahjuvormi. Lase soojas toas umbes 20 minutit kerkida, seejärel klopsi lahti muna ning pintselda rullid pealt. Küpseta 200 ahjus 15-17 minutit.

Soovi korral kastmeks:

200g vahukoort

1 tl vanillisuhkrut Piparkooke kaunistuseks

Vahusta vahukoor koos vanillisuhkruga ning kata juba küpsenud rullid. Soovi korral purusta peale oma lemmik piparkooke.


Retsept ja fotod: Carolyn Niitla