RETSEPT

Sinepiseemnete ja tilliga marineeritud kurgiviilud Jaga

4 l
Krõmpsud kurgiviilud saavad särtsu sinepiseemnetest ja tilliõisikutest. Sellised marineeritud kurgid sobivad hästi salatiks ja võileivale. Säilivad kenasti toatemperatuuril!
Koostisosad:
2,5 kg kurke
50 g sinepiseemneid
20 küüslauguküünt
punt tillivarsi ja -õisikuid
Marinaad:
4 sl suhkrut
4 sl soola
4 sl äädikat 30%
2 l vett
Valmistamine:
Alustuseks pese purgid hästi hoolsalt puhtaks ja lase kuivada. Keeda purgikaasi 1 minut, lase kuivada.
Hoia kurke tund aega külma veega kaetult. Pese seejärel ja lõika 2 mm paksusteks viiludeks. Koori küüslauguküüned ja viiluta. Puista purkide purkide põhja sinepiseemneid.Täida purgid kurkidega, pannes nende vahele ja peale tilliõisikuid ning küüslauguviile. Suru vahepeal kihte allapoole, nii et purgid oleksid ääreni kurke täis.
Keeda marinaad: aja vesi koos suhkru ja soolaga keema, keeda paar minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Lõpuks lisa äädikas ja sega läbi. Vala kuumalt kurkidele. Kuuma saades vajuvad kurgid veidi kokku, kui purkide ülaossa tekib ruumi, lisa veel kurgiviile. Pane purgid suurde potti ja vala sinna niipalju vett, et see ulatuks purkide kaelaosani. Tõsta plekk-kaaned lahtiselt purkide peale ning kuumuta purke suures potis vees u 10 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks. Tõsta purgid potist välja (kasuta käterätikut, need on väga kuumad!) ja keera kaaned kinni.Lase purkidel kummuli jahtuda. Hoia otsese valguse eest varjatult ühtlase temperatuuriga ruumis.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover