RETSEPT

Sinimerikarbid valge veini ja koore kastmes Jaga

kuuele


Külmemal aastaajal sobib sinimerikarpide juurde siidine koore-veini kaste lihtsalt imeliselt! Kõrvale haara turult kindlasti krõbedakooreline värske sai, seda on nii mõnus maitsvasse kastmesse kasta ja karpide kõrvale süüa.


Koostiosad:

1 kg sinimerikarpe

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl võid

2 dl valget veini

2 dl kalapuljongit

4 dl 35% koort

värsket hakitud peterselli

soola, pipart


Valmistamine:

Pese karbid hoolsalt voolava vee all. Jälgi, et kõik karbid oleksid suletud. Viska ära karbid, mis on praokil ega sulgu ka noaga peale koputades. 

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil või ja passeeri sibul ning küüslauk klaasjaks ja pehmeks. Vala siis pannilt suurde potti. Lisa vein ja kuumuta keema. Pane potti karbid ja keeda kaane all u 6 min, kuni nad on avanenud.

Tõsta karbid vahukulbiga leemest välja. Viska ära need karbid, mis keetes ei avanenud.

Vala potti kalapuljong ja koor ning keeda ilma kaaneta u 5 min. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud petersell.

Tõsta karbid leeme sisse tagasi ja ongi aeg nautida!


Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover

Vaata lisaks