neljale
Türgi mõjutustega grillitud lamesaiad valmivad kiiresti ja viivad keele alla. Kui grillimisvõimalus puudub, tee saiad pannil või võileivagrilli vahel.
Spinati kogus, mis neisse läheb, tundub esialgu ehmatavalt suur, aga esiteks spinati maht väheneb kuumutades parasjagu ja teiseks - spinat on ju ülitervislik! Kvaliteetse soolvees feta leiad turult Kalamata Kreeka kaupade letist, mis asub köögiviljatänava kõige Balti jaama poolsemas otsas. Köögiviljatänavalt leiad ka imelist lopsakat ja mahlast värsket spinatit, ürtidest rääkimata.
Koostisosad:
250 g (kaks hästi suurt peotäit) värsket spinatit
1 küüslauguküüs
2 sl oliiviõli
2 sl hakitud värsket tilli
2 sl hakitud värsket peterselli
200 g kvaliteetset feta juustu
4 lamesaia (lamedat lavašši või tortiljat)
Kaste:
1 küüslauguküüs
180 g paksu maitsestamata jogurtit
paar tõmmet riivitud sidrunikoort
1 sl hakitud piparmünti
soola, pipart
Valmistamine:
Eemalda spinatilt paksem varreosa ja haki spinatilehed. Viiluta küüslauk õhukesteks viiludeks. Kuumuta suuremal pannil oliiviõli ja prae küüslauk kergelt läbi. Lisa hakitud spinatilehed ja sega kuumutades paar minutit, kuni spinat pehmeneb ja kokku vajub. Lase veidi jahtuda, seejärel pudista peale ürdid ja feta, sega õrnalt läbi. Jaota lamesai mõttes pooleks ja tõsta ühele poolele spinati-feta segu. Kata teise poolega. Grilli mõlemalt küljelt 1-2 minutit, kuni sai saab grillitriibud ja täidis on läbi kuumenenud. Kui soovid, lõika serveerimiseks saiad pooleks.
Kastmeks sega jogurt purustatud küüslauguküüne ja soolaga. Puista peale riivitud sidrunikoort, hakitud piparmünti ja musta pipart. Paku saiade juurde.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover