RETSEPT

Sügisene röstitud köögiviljade salat kitsejuustuga Jaga

neljale

Kes ütles, et salatist ei saa kõhtu täis? Sügisesest köögiviljadest saab tõelise supersalati! Toekas röstitud juurikatest valmistatud eines on kuhjaga kasulikke vitamiine ja mineraalaineid. Boonuseks veel imelised värvid, mille ampsamisele on võimatu vastu panna.

Koostisosad:
3 väikest peeti
3 porgandit
500 grammine kõrvitsasektor
2 suurt peotäit rukolat
100 g kitsejuustu
köögiviljade küpsetamiseks oliiviõliõli, soola-pipart
Kaste:
4 sl oliiviõli
2 sl valge veini äädikat
1 sl sinepit
1 tl mett
soola, pipart
peale raputamiseks kõrvitsaseemneid ja jõhvikaid

Valmistamine:
Mässi pestud, aga koorimata peedid fooliumisse. Tõsta ahjuplaadile või ahjuvormi. Koori ja tükelda kõrvits ning porgandid. Tõsta kõrvitsa- ja porganditükid kaussi, lisa 2 sl oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga. Sega läbi. Vala ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Küpseta nii fooliumisse keeratud peete kui porgandeid-kõrvitsaid 200 kraadi juures pool tundi. Kui peet pole selle ajaga veel pehme, tõsta teised köögiviljad välja ja küpseta peete veel 20-30  minutit. Lase kõigel toasoojaks jahtuda. Koori peet käte vahel. Kui ei taha käsi määrida, kasuta kummikindaid. 
Tõsta vaagnale rukolalehed, neile laota röstitud köögiviljad. Pudista peale kitsejuust. Kastmeks vispelda kõik vajalikud ained segamini. Kastme võib valmistada ka kaanetatud purgis: tõsta kõik vajalik sisse ja loksuta hoogsalt. Nirista kaste salatile ja puista kõige peale jõhvikaid ja kõrvitsaseemneid. Kõrvitsaseemned võid soovi korral enne kuumal kuival läbi röstida, siis on nad eriti maitsvad. Jahvata peale veel musta pipart ja võidki naudingutesse sukelduda.

Retsept ja pilt: Mari-Liis Ilover

Vaata lisaks