RETSEPT

Suvikõrvitsa ikra Jaga

u 1,7 l

Hästi maitsev köögiviljahoidis, millel on lõputult kasutusvõimalusi. Määri röstsaiale, kasuta hautistes, suppides, kotlettides, vokkides... Või naudi lihtsalt salatina.

Koostisosad:
1,2 kg suvikõrvitsat
300 g porgandeid
4 mugulsibulat
10 küüslauguküünt
2 dl õli
4 tl soola
1 tl tšillihelbeid
musta pipart
1 dl hakitud tilli
1 dl hakitud peterselli

Valmistamine:
Noored suvikõrvitsad võib jätta koorimata, neil ei ole ka kuigi suurt seemnekoda, nii et sedagi pole tarvis eemaldada. Kui sul aga on paksu koorega suurem isend, siis koori ja eemalda pehme seemneosa. Riivi peene riiviga. Riivi ka porgandid,sibulad ja küüslaugud. Sibula ja küüslaugu võib riivimise asemel ka peenelt hakkida. Kuumuta suurel sügaval pannile õli. Vala kõik riivitud-peenestatud köögiviljad pannile. Maitsesta soola, tšillihelveste ja musta pipraga.  Hauta madalal kuumusel ilma kaaneta,  aeg-ajalt segades u 15 minutit Sega hulka hakitud värsked ürdid. Tõsta segu kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Purke hoia külmkapis.

Pildid ja retsept: Mari-Liis Ilover


Vaata lisaks