Blondie on tuntud seest niiske šokolaadiküpsetise brownie heledam “õde” ehk siis brownie, milles on kasutatud valget šokolaadi. Kuna valge šokolaad on ise suhteliselt magus, siis sobib vaarika hapukus selle juurde eriti hästi!
Vaja läheb:
• 100ml sulatatud võid
• 150ml roosuhkrut
• 2 muna
• 240ml nisujahu
• 60ml hakitud valge šokolaadi nööpe või riivitud valget šokolaadi
• 200ml vaarikaid
• peotäis kookolaaste
Tee nii:
kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ca 20cm küljega ruudukujuline ahjuvorm küpsetuspaberiga. Sulata või, lisa sellesse suhkur ja näpuotsaga soola ning sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa lahti klopitud munad ja klopi segu õhulisemaks. Lisa valge šokolaad ja nisujahu ning sega ühtlaseks. Vala tainas vormi. Puista üle vaarikatega ja küpseta 30 minutit. Tõsta blondie ahjust välja ja puista üle kookoshelvestega. Pista kook veel paariks minutiks ahju, kuni kookoshelbed hakkavad äärtest kuldseks muutuma. Tõsta blondie ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Lõika blondie ruutudeks ja puista soovi korral peale tuhksuhkrut.
Retsept on pärit Umami kodulehelt: https://umami.ee/vaaritame-vaarikatest-3-uut-suveretsepti/