Vorstivarrastesse on lükitud ka parasjagu aedvilju, need teevad toidu tervislikumaks ja veelgi maitsvamaks. Kui võimalus või soov grillimiseks puudub, saab vorstivardaid edukalt küpsetada ka ahjus. Varrastes sobivad paremini eelküpsetatud vorstid. Toorvorste võib soovi korral eraldi veel juurde grillida, sest kui juba vorstipidu, siis olgu neid ikka kuhjaga!
6 varda jaoks läheb tarvis:
2-3 vorsti
2 paprikat
3 sibulat
pool väiksemat suvikõrvitsat
6 šampinjoni
12 väikest kirsstomatit
veidi õli
lisaks värsket salatikraami, värsket soolakurki, adžikat jm meelepäraseid lisandeid
Valmistamine:
Leota puitvardaid süttimise vältimiseks paarkümmend minutit vees.
Lõika vorstid juppideks. Puhasta ja tükelda paprika ja sibul. Tükelda suvikõrvits. Vajadusel poolita šampinjonid. Lüki aedvilajd vaheldumisi vorstitükkidega varrastele. Pintselda kergelt õliga. Grilli keskmiselt kuumal grillil, kuni vorst küps, aedviljad pehmenenud ja varrastel ilusad grillijutid.