RETSEPT

Vürtsikas kastmes lillkapsas Jaga

neljale

Selles täiesti taimses toidus sünnib kerges tainapaneeringus röstitud lillkapsast midagi eriti hõrku! Kleepjas-vürtsikas Gochujangist (Korea tšillipasta) tehtud kaste sobib lillkapsaga suurepäraselt ja kõik see kokku moodustab parajalt eksootilise hõnguga toidu, mis toob särtsu ja soojust külmadesse talvepäevadesse. 
Nii Gochujangi kui mirinit pakub turul Umami, erinevates värvitoonides lillkapsaid leiad juurviljatänavalt. Vali kõige ilusam kapsas välja ja kokkama!

Koostisained:
1 lillkapsas, 500-600 g 
1,5 dl nisujahu (gluteenivabaks versiooniks võta toortatrajahu)
0,5 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 dl vett
Vürtsikas kaste:
4 sl  Gochujangi pastat
3 sl sojakastet
2 sl vahtrasiirupit või mett
2 sl mirinit
1 dl vett
lisaks riisi, seesamiseemneid, rohelist sibulat

Valmistamine:
Lõika lillkapsas ampsusuurusteks õisikuteks. Sega suures kausis omavahel jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool. Lisa esialgu veidi vähem vett ja vispelda korralikult läbi. Taigen peab jääma pannkoogitaigna paksune, lisa vajadusel veel vett. Pane lillkapsaõisikud taignasse ja sega läbi, nii et nad oleksid üleni kaetud. Võta õisikud ükshaaval kausist välja, lase liigne taigen pealt ära valguda ja tõsta ühe kihina küpsetuspaberile.  Laota ühe kihina küpsetuspaberile. Rösti 200 kraadi juures 20-25 min, kuni peaaegu pehmed, kuid veel on veidi krõmpsu ka tunda. 
Kastmeks sega kastrulis Gochujang, soja, siirup, mirin ja 1 dl  vett.  Keeda madalal kuumusel ilma kaaneta paksuks ja kleepuvaks kastmeks, selleks kulub u 8-10 minutit. 
Vala kaste lillkapsaõisikutele ja sega läbi. Võid seda teha näiteks pannil, nii saad soovi korral ka vahepeal jahtunud lillkapsa üles soojendada. Puista enne söömist peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat, paku kõrvale riisi.

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover