RETSEPT

Wakame-nuudli salat Jaga

Koostisosad:
100g pruuni riisi nuudleid
100g wakamet ehk merikapsast
250g punaseid kirsstomateid
70g seedermänniseemneid
3 spl Extra virgin oliiviõli
sool, pipar
Valmistamine:
Pane riisinuudlid keevasse vette 2-3 minutiks, kuni nuudlid on pehmed. Seejärel kurna nuudlid sõelal ning loputa üle külma veega. Kalla nuudlid kaussi, lisa peale 1 spl oliiviõli ja tõsta näppudega segamini nii, et kõik nuudlid saaks õrna õli kihiga kaetud. Lõika kirsstomatid pooleks.
Aja pann kuumaks ning pane sellele seedermänniseemned. Rösti neid umbes 2 minutit, aegajalt seemneid pannil segades. Kalla röstitud seemned salatile, lisa kirsstomati poolikud ja wakame.
Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka ülejäänud 2 spl oliiviõli. Tõsta salat hoolikalt läbi, et kõik saaks kastmega kokku ning serveeri kohe.
Autor: Paula Toomel
Foto: Viljar Särekanno