RETSEPT

Kaerakruubipuder porgandi ja juustuga Jaga

kahele

Hommikusöök on tähtis, selles pole küsimustki!  Kui see on toitev ja hea, saab ka päev hea hoo sisse. Kes armastab kaerahelbeputru, sellele meeldib kindlasti ka kaerakruubipuder. Kaerakruupide valmimine võtab rohkem aega, nii et hea nipp on hautada kruubid juba õhtul valmis, nii ei jää hommikul muud, kui lisada porgand ja juust ning keeta 15 minutit. Siinses pudrus on kasutatud turu juustuletist pärit Suluguni juustu, kuid loomulikult võid valida siia enda lemmikjuustu. Kaerakruubid on täitsa kodumaised, Kaarli talu toodang ja neid saab turult Härjapea talupoest. 

Koostisosad:

1 dl kaerakruupe

3 dl vett

pool porgandit riivitult

1 dl riivitud juustu

1 sl päevalilleseemneid

soola

Valmistamine:

Pese kruubid sõelal jooksva vee all. Kuumuta potis 3 dl vett keema, maitsesta vähekese soolaga. Sõrista vee sisse kaerakruubid ja hauta kaane all madalal kuumusel 45 minutit. Lisa riivitud porgand ja juust, sega läbi ja hauta veel 15 minutit. Kui tarvis, lisa veidike vett. Maitse putru ja vajadusel lisa soola. Puista enne söömist pudrule päevalilleseemneid.

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover

.