RETSEPT / Lõkkekala

Klassikaline lõkkekala Jaga

VAATA ›
Koostisosad: 1 lõhefilee pool (ca 750 -1200g), arvestage ca 200 -300g inimese kohta
Maitseained: jäme sool, pipraterad
Serveerimiseks: sidrun, till, tüümian või rosmariin
Maitsestamine:
Asetage filee nahk allapoole lõhelauale ja maitsestage soola ja mõnede tervete piprateradega. Esimestel kordadel soovitame maitseaineid kasutada pigem tagasihoidlikult kuna kala liha on õrn ja ülemaitsestamisel võib lõhe naturaalne maitse kaduda. Maitseaineid saab alati lisada ka juba valmis küpsetatud kalale. Laske maitseainetel enne küpsetamist toatemperatuuril ca 1-1,5h mõjuda.
Küpsetamine:
Asetage lõhelaud hoidikusse ja küpsetage lõkke kohal olenevalt filee suurusest ja tule intensiivsusest ca 45-60 minutit. Kala on valmis, kui selle toon on muutunud ühtlaselt tuhmiks ja peale on tekkinud krõbe koorik. Valmiduses veendumiseks võite proovida, kas liha tuleb lihtsasti naha küljest lahti. Hõrgu ja mahlase tulemuse saavutamiseks tuleks vältida kala üleküpsetamist.
Serveerimine:
Serveerimisel pigistage kalale maitse lisamiseks värsket sidrunimahla ja puistake hakitud tilli, tüümiani või rosmariini. Lisandiks kala kõrvale sobib keedetud või ürtidega küpsetatud kartul, värske salat ja tillikaste maitsestamata jogurti või hapukoorega. Head isu!