Angersäga sobib grillimiseks ülihästi, sest tihke ja samas mahlane filee peab vastu nii vardasse painutamise kui ka särtsakamad maitsed. Luude pärast ei pea samuti muretsema, nii et tõeline mugavustoit!
Kahele kuni neljale
- 500g angersäga fileed
- 1 punane sibul
- 2 sidrunit + 2 sl sidrunimahla
- 1 väiksem suvikõrvits
- 1 paprika
- 1 küüslauguküüs
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl hakitud tili, peterselli ja punet
- 3 sl majoneesi
- 3 sl Kreeka jogurtit
- soola, pipart
Haki küüslauk , lisa õli, ürdid ja sool-pipar ning klopi segu ühtlaseks. Lõika sibul kaheksaks sektoriks, viiluta sidrun õhukeselt ning tõmba köögimandoliini või köögiviljakoorija abil suvikõrvitsast pikkupidi õhukesed viilud (võid need aga ka harilikul moel viilutada). Eemalda angersägalt nahk, selleks aseta filee, nahk allpool, lõikelauale, lükka sabaosa poolt alustades naha ja filee vahele terav nuga ning suru mööda nahka, samal ajal vabanenud nahaosa vaba käega enda poole sikutades. Viiluta filee paari sentimeetri laiusteks tükkideks. Jäta supilusikatäis ürdikastet varuks, ülejäänu sega köögiviljade ja kalaga. Lase pool tundi maitsestuda ning seejärel lüki kalatükid köögiviljadega vaheldumisi varrastele. Grilli keskmise kuumuse juures hõõguvatel sütel 6-8 minuti jooksul, vahepeal vardaid keerates. Lase enne serveerimist varrastel fooliumi all 5 minutit puhata. Samal ajal sega järele jäänus supilusikatäis ürdikastet jogurti ja majoneesiga ning maitsesta vajadusel kergelt. Serveeri koos kalavarrastega ja juurde paku sidruniviile.
Retsept: Britt Paju