RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: grillitud Rooma salat ja krevetivardad Jaga

See salat meenutab veidi Caesari salatit, kuid kaste valmib ilma munata ning saab (küüs-)laugusärtsu hoopis aia- või metsarohelisest. Kui salatist ei hooli, siis küüslaugu-sidrunimaitselised krevetivardad maitsevad hästi ka lihtsalt niisama – võta juurde sidruniviil ja mõnus suupiste ongi valmis. 

Kahele 

  • 1 Rooma salatipea 
  • 1 viil lavašši või juuretisesaia 
  • Paar sl parmesanilaaste 
  • Veidi õli salati määrimiseks ja soola maitsestamiseks 

Krevetid: 

  • 12 Peetri Lõheäri eepuhastatud tiigerkrevetisaba
  • 1 sl õli 
  • 1 küüslauguküüs 
  • 1 tl riivitud sidrunikoort 
  • Veidi soola 

Kaste: 

  • Peotäis karulaugulehti või murulauku 
  • 1 tl Dijoni sinepit  
  • 3-4 sl sidrunimahla 
  • 3 anšoovisefileed  
  • 2 sl riivitud Parmesani 
  • 0,5 dl viinamarjaseemneõli või mahedamaitselist oliiviõli 

Koori krevetid, lisa neile hakitud küüslauguküüs ja sega sekka õli, sidrunikoor ja kerge näpuotatäis soola. Lase maitsestuda, kuni ülejäänud komponente ette valmistad või u 15 minutit. Kastme valmistamiseks haki karulauk või murulauk ja peenesta blenderi või saumikseri abil koos ülejäänud komponentidega. Õli on parem lisada vähehaaval, kui segu on juba enam-vähem ühtlase moega. Vajadusel lisa veel veidi õli või sidrunimahla. Lõika Rooma salat pikkupidi neljaks sektoriks, määri kergelt õliga ja maitsesta soolaga. Määri õliga kokku ka saiaviil. 

Enne grillima asumist lüki krevetid metallvarrastele (kui soovid kasutada puitvardaid, ära unusta neid enne vähemalt 30 minutit vees leotada). Söed on paraja kuumusega, kui saad kätt grillrestist 10 cm kaugusel hoida 5 sekundi jooksul. Tõsta grillile salatisektorid, saiaviil ja krevetivardad. Grilli kõiki komponente u 2-3 minutit vahepeal pöörates, kuni krevetid on roosakad, aga kergelt läbikumavad, salat soe ja mõne tugevama grillijuti peale saanud ning sai kuldpruun. Jaga salatisektorid ja krevetivardad taldrikutele või vaagnale, tripsuta peale kastet, murra sai tükkideks ja puista salatile ning lisa ka mõned parmesanilaastud. Naudi kohe. 

Retsept: Britt Paju

Vaata lisaks
Veel samalt poelt
Vaata kõiki