Soolasiia ja siiamarjaga võileivatort saab õrna maitselisa ürtidelt, sidrunilt ja kitsepiima toorjuustult. Külmsuitsuforelli või –lõhe kasuta siin tagasihoidlikult – see peaks andma tordile vaid veidi aimatavat maitselisa ja laskma siial särada. Toredate kurgirullide valmistamiseks viiluta kurk pikkupidi ja võimalikult õhukeselt – hea on selleks kasutada näiteks köögiviljakoorijat.
Kaheksale
Immutamiseks:
Täidis:
Katteks:
Lisaks:
põldkännakut (lambsalat), kurki, rediseviile, viilutatud õrnsoolasiiga, siiamarja
Lõika sepikuviiludelt koorik ja lao viilud kolme kaupa üksteise kõrvale küpsetuspaberile. Sega mineraalvee hulka sidrunimahl ja niisuta vedelikuga sepikuviilud. Klopi kokku toasoe toorjuust, kitsepiima toorjuust, hapukoor ja hakitud maitseroheline. Lisa peeneks hakitud redised ja peeneks hakitud lõhe või forell, kalamari ning maitsesta saadud segu sidrunimahla ja –koorega ning meresoola ja pipraga. Määri segu sepikuviiludele, samal ajal jälgides, et need oleksid tugevalt üksteise vastas ja paigast ei nihkuks. Lao toorjuustusegule ühtlaste vahedega soolasiiaviilud ja soovi korral ka veel veidi hakitud tilli-murulaugusegu. Rulli saadud pinnalaotus küpsetuspaberi abil võimalikult tihedalt kokku ja jäta liitekoht rulli alla. Keera rull koos küpsetuspaberiga omakorda veel köögikilesse ja jäta järgmise päevani külmkappi maitsestuma. Enne serveerimist sega kokku toasoe toorjuust ja hapukoor ning määri rull seguga kokku. Kaunista rulli keeratud ja poolitatud kalalõikude, kalamarja, rediseviilude, põldkännaku ja kurgiviilurullidega.
Retsept: Britt Paju