RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: suitsuforellimääre lavašikrõpsudega Jaga

Neljale kuni kuuele

  • 150 g kuumsuitsutatud forellifileed
  • 100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 4 sl majoneesi
  • 8 päikesekuivatatud tomatit
  • 2 sl kappareid
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 1 sl hakitud murulauku

Lavašikrõpsud:

  • 1 õhuke täisteralavašš
  • u 1 sl oliiviõli
  • soolahelbeid

Pudista kala kaussi ja lisa toorjuust, majonees, kapparid, peeneks hakitud tomatid ning petersell ja murulauk. Sega kahvli abil ühtlaseks massiks ja jäta maitsestuma, kuni lavašikrõpse valmistad. Selleks määri lavašs mõlemalt poolt kergelt oliiviõliga ja küpseta 200-kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil u 5-7 minutit, kuni lavašš on krõbe ja jumekas. Võid lavaši valmis küpsetada ka madalama kuumuse juures grillil. Murra tükkideks ja puista peale soolahelbeid. Sega forellimääre läbi, tõsta serveerimiskaussi ja paku koos lavašikrõpsudega.

Retsept: Britt Paju